Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Η Τουρκία δεν μπλοφάρει"

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Xoυριέτ, το Νορβηγικό πλοίο το οποίο θα διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο για λογαριασμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Τουρκία.


Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της χώρας, οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας προς την Κύπρο «δεν είναι μπλόφα.»


«Οι προειδοποιήσεις τις Τουρκίας δεν είναι μπλόφα. Το Τουρκικό ναυτικό και αεροπορία θα συνοδεύσει το Νορβηγικό πλοίο γιατί είναι δικαίωμα της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες για φυσικό πλούτο στη Μεσόγειο βάση των διεθνών νόμων. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον στρατό μας αν οποιοσδήποτε μας εμποδίσει.»


Όπως ανέφερε αξιωματούχος του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας, η Τουρκία θα συνεχίσει με πράξεις υπογράφοντας συμφωνία με τα κατεχόμενα και ορίζοντας υφαλοκρηπίδα. Στη συνέχεια όπως είπε, η Τουρκική Πετρελαϊκή Εταιρεία (TPAO) σε συνεργασία με Νορβηγική εταιρεία θα προχωρήσει σε έρευνες με τη συνοδεία των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


«Αυτή την βδομάδα θα καθορίσουμε τα σημεία όπου οι εταιρείες θα μπορούν να προβούν σε έρευνες, ενώ θα παραχωρηθεί άδεια για γεώτρηση. Αυτή τη στιγμή μπορούν κάλλιστα να συνεχίσουν οι σεισμικές μελέτες χωρίς κανένα πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου