Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Συσκευές Λεβητοστασίου Καύσης Πέλλετ

Λέβητας Καύσης Pellet
Οι λέβητες πέλλετ είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο υλικό (pellet) είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή (σιλό) και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα με τη βοήθεια ενός κοχλία που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η καύση του pellet, που γίνεται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου καυστήρα pellet, ζεσταίνει το νερό του λέβητα που αργότερα μέσω δικτύου σωληνώσεων θα κυκλοφορήσει στα σώματα.
 
 
 
 
 
Καυστήρας πέλλετ
Οι καυστήρες Pellet μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet. Ο καυστήρας pellet αποτελείται από ένα σωλήνα (που εισάγει το pellet) και από το σύστημα καύσης. Ο καυστήρας είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για την ασφάλεια της καύσης. Η διαδικασία ανάμματος είναι εντελώς αυτόματη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γρήγορο και αποδοτικό ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet το κόστος είναι μικρό, το οικονομικό όφελος λόγω της χαμηλής τιμής του pellet είναι μεγάλο και η απόσβεση του συστήματος άμεση.

Ο καυστήρας Pellet μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών είτε πρόκειται για μικρά οικιακά συστήματα είτε για απαιτητικές επαγγελματικές-βιομηχανικές εφαρμογές. Η ισχύς του καυστήρα ξεκινάει από τα 20kW και φτάνει εώς τα 350kW. Το λογισμικό του πίνακα ελέγχου του καυστήρα είναι συμβατό και προσαρμόζεται σε λέβητες όλων των τύπων όπως: λέβητες νερού, λαδιού, ατμού, αερολέβητες. Οι καυστήρες τοποθετούνται ιδανικά σε: φούρνους, στεγνωτήρια και πολλές άλλες επαγγελματικές εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου